keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Pleione ja Atlas

Seven Sisters täydentyi mekko Pleionella ja takki Atlaksella. Mallistosaagassa nämä viimeiset ovat sisarusten vanhemmat, äiti Pleione, merinymfi ja okeanidi sekä isä Atlas, titaani ja taivaan kannattelija.

Puhutaan ensin äidistä. Pleione on siis vedeneito ja vesien suojelija. Herkkä hahmo, joka voi juuri niin hyvin, kuin suojelemansa vesikin. Hän on siis hyvinkin motivoitunut tehtäväänsä, voisin väittää.

Malliston Pleionet, musta ja valkoinen, ovat valmistettu luomupuuvillasta ja ekologisesta tencelistä.
Kummatkin materiaalit ovat pehmeitä ja mainioita esim. herkkäihoiselle. Pleionen missio veden varjelemiseksi toteutuu myös: Tavispuuvillan viljelyyn käytetään reippaalla kädellä tuholaisentorjunta-aineita, lannoitteita yms., ja nämä myrkyt saastuttavat vesistöjä raskaasti. Sen sijaan luomupuuvilla on viljelty ilman keinolannoitteita ja ylimääräisiä myrkkyjä.
Tencel taas on luonnossa hajoava, ekologinen ja ympäristöystävällinen selluloosakuitu ja  muuntokuitu, joka kuluttaa vähemmän energiaa ja vettä, kuin useiden muiden selluloosakuitujen tuotanto.

No sitten se isä. Atlaksellahan on jonkin verran hommaa tuossa taivaan kannattelemisessa ja siinä pestissä voi tulla myös kylmä. Joten takki luonnollisesti on vahvaa, tiiviiksi huovutettua villaa. Ihan sataprosenttista. Pleionekin tykkää, koska villa puhdistaa itse itsensä tuulettamalla, eikä vesipesua tarvita kuin äärimmäisissä tilanteissa. Ja tuuletushan hoituu, kun mies kerran kannattelee taivasta, tuulienkin tuivertamana.

Onhan tällä pariskunnalla paljon tehtävää, veden suojelu ja taivaan kannattelu. Olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että he eivät ole tehtävässään yksin. Massatietoisuutemme kasvaa koko ajan, ja kiinnitämme yhä vain enemmän huomioita myös eettisesti ja ekologisesti kestävämpiin ratkaisuihin kulutuksessamme. Askel askeleelta ja hetki hetkeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti