torstai 1. maaliskuuta 2012

Pohjoinen Taivas

MariMarin kevään ensimmäiset mekot kulkevat Pohjoinen Taivas-malliston alla.

Pohjoisen Taivaan valo on keväällä kirkas ja intensiivinen. Se herättää meidät unesta, mutta antaa lempeästi silmiemme tottua itseensä. Kevään valo on myös mystinen ja pehmeä, aamuisin utuisen kirkas ja kaiken kaikkiaan hengästyttävän kaunis.

Näkemäämme taivasta ylempänä ja kauempana on pohjoinen tähtitaivas ja sen taivaankappaleet, jotka jatkavat uljasta kulkuaan, ajasta seuraavaan. Kirkkaat kevään yöt paljastavat loistavat tähtikuviot ja planeetat. Tähtitaivaan katselu saa meidät miettimään universumin mysteereitä ja sitä, mistä me sitten loppujen lopuksi olemmekaan lähtöisin ja minne täältä menemme.

Pohjoinen Taivas-malliston mekot kuvaavat oman taivaamme tähtiä ja planeettoja. Kankaat ovat ekologisia ja eettisiä ja vaatteet on valmistettu Suomessa.

Antares on  skorpionin tähdistön kirkkain tähti. Se on väriltään punainen. Antares on myös kaksoistähti: Antares A on punainen  jättiläinen,  kun taas Antares B on tummempi tähti. Antares A puhaltaa voimakasta tähtituulta, josta on syntynyt pilvi tähden ympärille. Malliston Antareksen materiaali on tencel-trikoo.

Algieba on kaunis kaksoistähti Leijonan tähtikuviossa. Se erottuu kahtena tähtenä pienelläkin kaukoputkella. Malliston Algieban materiaaleina ovat tencel (musta) ja bambu (keltainen).

Jupiter on aurinkokuntamme suurin planeetta. Jupiter on tunnettu tähtitieteessä jo kauan; roomalaiset nimesivät sen Juppiter-jumalan mukaan. Juppiter olikin alunperin roomalaisille taivaan- ja sen ilmiöiden jumala. Malliston Jupiterin materiaali on puuvilla.

Venus on aurinkokunnan toinen planeetta Auringosta lukien. Se näkyy Mahan kirkkaana aamu- ja iltatähtenä. Se on myös taivaan kirkkain tähtimäinen kohde. Venusta on usein sanottu Maan sisarplaneetaksi. Venus on saanut nimensä roomalaisen mytologian rakkauden jumalattaren mukaan. Malliston Venuksen materiaali on hamppu-puuvilla.


Lisää kuvia malleista Putiikin nettisivuilla, www.marimari.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti