maanantai 28. syyskuuta 2015

Cityballerina

 Tässä kerrontaa MariMari Collectionin Cityballerina-malliston taustoista.Nimeksi valikoitui Cityballerina, koska vaatteet ovat laadukasta ja yhdisteltävää streetwearia, joissa materiaalien mukavuus tuo mukanaan vaivattomuuden ja notkeuden. Ballerina on vahva, oman tiensä kulkija, joka arvostaa mukavuutta, tyylikkyyttä ja ajattomuutta.

Yksittäisten vaatekappaleiden nimet taas tulevat mallistoissani aina tähtitaivaalta, historiasta, mytologioista yms. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että nuo teemat ovat henkilökohtaisesti kiehtovia ja toisaalta myös yleismaailmallisia ja ikiaikaisia. Nimeän tuotteet myös siksi, että jokaisella on oma tarinansa. Siinä missä kirjailijat sulautuvat kirjojensa henkilöhahmojen elämään, minä personoin vaatteita.

Kaikki tuotteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Suomessa, Lahdessa. Käytännössä niin, että piirrän tai visualisoin ajatuksissani luonnoksia. Joskus saatan nähdä jostakin mallista unta ja aamulla pyrin dokumentoimaan sen mahdollisimman hyvin. Ideointivaiheen jälkeen kaavoitan vaatteet ja luotto-ompelijani ompelee kaavojeni perusteella mallikappaleet. Mahdollisten muutosten jälkeen mietin vielä tarkemmin yksityiskohdat, sarjoitan kaavan ja tulostan kaikki koot. Ja sitten ommellaan valmis sarja.

Tapani kankaiden hankinnassa vaihtelevat. Yleensä tiedän jo etukäteen, minkä kankaan mihinkin haluan, mutta joskus voi käydä niinkin, että kangas vaatii päästä mukaan,  ennen kuin olen eksaktisti päättänyt, mitä siitä tehtäisiin. Tällaiset syrjähyppykankaat tosin ovat harvinaisia, mutta ne silloin tällöin mukavasti antavat bensaa uusille ajatuksille.

Olen siitä onnekas, että käyttämäni loistava ja osaava ompelimo-yrittäjä on tällä samalla paikkakunnalla. Hän aloittaa työt varhain aamulla, joten meidän tapaamisemme ja palaveerauksemme ajoittuvat klo 06-08 väliselle ajalle. Tuohon aikaan minut voi usein myös nähdä kanniskelemassa tai kyyditsemässä kangaspakkoja kaupungilla, koska olen itse oma kuljetusyritykseni.

Teen mallistojani pitkin vuotta ja tuotokset noin puolen vuoden ajalta kootaan aina kuvauksissa. Cityballerinassa on mukana tuotteita, jotka ovat jo myynnissä, mutta myös sellaisia asuja, jotka kotiutuvat myymälän rekkeihin vasta syksyn aikana.Tällä viikolla jatkan noiden vielä valmistumattomien sarjojen työstämistä. Jos kaikki menee, niin kuin olen ajatellut, ovat loputkin mallit saatavilla lokakuun loppuun mennessä.

Näet mallistokuvat MariMarin nettisivuilta täältä: http://www.marimari.fi/showpage.php?id=12

Tuotteet nettikaupassa näet täällä: http://www.marimari.fi/fi/MariMari/1

Myös Facebookissa on kattava määrä uusia mallistokuvia: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10153002301570388&id=263190340387

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10153002372775388&id=263190340387
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti